Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Meze-magi og kærlighed til kebab – smag på det tyrkiske køkken i Alanya

Tyrkiet har verdens 3. bedste køkken

Har du bestilt en rejse til Alanya i Tyrkiet, er det ikke kun de smukke strande og farverige drinks, som du kan glæde dig til. Det tyrkiske køkken er en fest for smagsløgene, hvor de lækre ingredienser – saftige frugter, friske grøntsager, mørt kød og en overflod af krydderier – forvandles til autentiske retter, der afspejler landets rige historie og mangfoldige kultur.  

Fra den farverige basar til hyggelige restauranter – med dit måltid følger også tyrkernes varme gæstfrihed, som gør hvert besøg til en oplevelse. Lad os se på, hvilke retter der er med til at betegne Tyrkiet som verdens 3. bedste køkken. 

Kebab – meget mere end du tror 

Döner, adana, shish og iskender… Tyrkisk kebab kommer i mange smagfulde varianter, som klart er værd at prøve. Den klassiske döner er nok den mest kendte form for kebab med det saftige kød siddende på et roterende spyd, hvor det langsomt grilles og skæres i tynde skiver. Döner serveres ofte i et fladbrød med grøntsager og tzatziki. Både adana og shish kebab grilles og serveres på små spyd – adana med krydret lamme- eller oksekød og shish med forskellige typer kød samt grøntsager som løg, peberfrugt og tomat. En favorit i Alanya er også iskender kebab, som er en variation af döner, hvor skiver af dönerkød serveres på et lag af sprødt brød dyppet i smør og tomatsovs. Retten toppes med yoghurt og smør, hvilket giver den rige og cremede smag. 

Meze – tyrkisk tapas 

Tyrkisk mad er en hyldest til fællesskabet, og det kommer til udtryk gennem meze! Bestiller du meze på din ferie i Alanya, bliver bordet fyldt med små, delikate retter, som I sammen kan nyde på kryds og tværs. Betragt det som en slags tyrkisk tapas. Retterne kan variere, men består ofte af små salater, krydrerede dips, fisk, skaldyr, dolma (vinbladsruller), små stykker kød, hummus, feta, oliven mm. serveret sammen med lavas (tyrkisk fladbrød). 

Simit – rundt og sprødt 

En klassisk ”snack” fra lokale tyrkiske boder, og nemt at finde på din ferie i Alanya! Simit er lavet af en let sød og elastisk dej, der er formet som en ring og derefter dyppet i en blanding af vand og pekmez (en form for druesirup). Derefter drysses sesamfrø på, hvilket giver den karakteristiske tekstur og smag. Når den er bagt, har simit en gylden og sprød skorpe med en blød indre konsistens. 

Gözleme – en håndlavet delikatesse 

På mange hoteller i Alanya (og i byen generelt) laves der frisklavet gözleme som en del af All Inclusive-buffeten. Forestil dig en meget tynd pandekageagtig dej, der traditionelt er fyldt med en kombination af kartofler, spinat, ost og hakket kød. Pandekagen steges på en varm plade, indtil den er sprød og gylden på begge sider. Mums! 

Pide – Tyrkiets bud på pizza 

Pide er en lækker og smagfuld ret, der minder om en blanding af pizza og fladbrød. Dejen er ofte formet som en båd eller en langstrakt oval og fyldt med en række lækre ingredienser. Pide er også en genganger på All Inclusive-hoteller i Alanya, og kommer i mange forskellige varianter, f.eks. med oksekød, lam, kylling, ost, æg, grøntsager eller andet. 

Baklava – til den søde tand 

En himmelsk kombination af sprød filodej, nødder og sød sirup venter dig, når det er tid til dessert på din ferie i Alanya! Mellem hvert lag i baklavaen er hakkede nødder – typisk valnødder eller pistacienødder – kombineret med sukker og krydderier som kanel og nelliker. Hvert lag pensles med smør, der giver baklavaen dens karakteristiske sprøde konsistens. Efter bagning hældes en sød sirup over kagen. Baklava vinder nok ingen skønhedskonkurrencer, men lad ikke det stoppe dig fra at smage den lækre tyrkiske kage! 

Følg os på sociale medier

Hier komen de reviews