Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Oplev Alanya – 10 seværdigheder, du ikke må gå glip af

Alanyas seværdigheder

Alanya i Tyrkiet er et sammensurium af oplevelser – og uanset, hvordan din næste ferie skal se ud, så finder du alle ingredienserne i Alanya. Vidunderlige strande, spændende kultur og historie, lækre madoplevelser og skøn natur – og naturligvis masser af shopping og et pulserende natteliv. Alanya har det hele – og mere til!

Vi har samlet 10 af Alanyas must-sees, som du helt sikkert ikke vil gå glip af.

Kleopatra-stranden

Kleopatra-stranden i Alanya

Hvad er ferie uden en dag på stranden? Når du rejser til Alanya, skal du helt sikkert planlægge en afslappende dag på den vidunderlige Kleopatra-strand. Den lange, gyldne sandstrand ligger vest for Alanyas centrum og ifølge legenden skulle den egyptiske dronning Cleopatra have taget sit daglige bad her. Udover fint, gyldent sand og krystalklart vand, byder Kleopatra-stranden på masser af sjov vandsport, som sikrer dig en dag med masser af action.

Alanyas borg

Alanya slot

Det historiske slot er et absolut must-see i løbet af din ferie. Slottet ligger smukt hævet over byen, og borgen, der blev opført af Seljukerne i det 13. århundrede, tilbyder både et kig ind i fortiden, men også en fantastisk udsigt.

På den ene side kan du beundre den gamle havn, og på den anden side strækker den smukke Kleopatra-strand sig langs kysten. Gå langs de gamle bymure og udforsk de velbevarede tårne og bastioner og dyk ned i Alanyas spændende historie. Fra borgen snor den ca. 6,5 kilometer lange bymur sig ned ad bakkerne, og den kan ses næsten fra hele byen.

Alanyas svævebane

Synes du, det er for varmt at gå op til slottet? Så tag svævebanen, også kaldet Alanya Teleferik. Svævebanen starter nede fra byen og tager dig op til slottet på ca. 5 minutter. Udover at spare gåturen får du mulighed for at nyde den betagende panoramaudsigt over byen, du kører op.

Det Røde Tårn

Det røde tårn i Alanya

Det Røde Tårn er nærmest et ikonisk symbol på Alanya, og derfor er det bestemt værd at lægge vejen forbi i løbet af ferien. Dette arkitektoniske mesterværk blev bygget i det 13. århundrede som et forsvarsværk. I dag er tårnet indrettet som et museum der, via udstillinger og gallerier, fortæller om regionens maritime historie. Hvis du er i området nær tårnet ved solnedgangstid, kan det varmt anbefales at nyde den smukke solnedgang fra toppen af tårnet.

Damlataş-grotten og Dim-grotten

Dim Cave ved Alanya

I nærheden af Alanya finder du flere grotter. De mest kendte er Damlataş-grotten og Dim-grotten. Grotterne kaldes også ‘stalaktitgrotter’, og det er ikke en overdrivelse at kalde dem naturens vidundere. Damlataş-grotten ligger tæt på Alanya slot og er omkring 15.000 år gammel men blev først opdaget i 1948. Grottens mikroklima betragtes som gavnligt for mennesker med åndedrætsproblemer.

Dim-grotten ligger ca. 12 kilometer øst for Alanya og er omkring 1 million år gammel. Grotteformationen er hele 410 meter lang og er dermed den næststørste tilgængelige grotte i Tyrkiet. Du kan vælge mellem to ruter: en kort rute på 50 meter og en lang rute på 350 meter med en sø for enden. Grotten er dannet af sivende vand gennem kalksten, og grottens farvede belysning tilfører et ekstra lag af mystik til oplevelsen. Inde i grotterne er det dejligt køligt, så et besøg i grotten er oplagt på varm dag.

Alanyas basar

Basaren i Alanya betragtes af mange som byens hjerte – og vil du gøre et godt køb i ferien, så er det svært at komme uden om basaren, selv om der selvfølgelige også er mange gode handler at gøre på byens markeder. I basaren kan du spadsere gennem smalle gader fyldt med farverige boder, der sælger alt fra håndlavede souvenirs, funklende smykker, duftende krydderier til friske grøntsager og frugt. Tip: Husk altid at prutte om prisen – det er en del af oplevelsen ved at handle i basaren.

Dim cay

Dim Cay ved Alanya

I en frodig dal uden for Alanya finder du Dim cay – en smuk flod der snor sig rundt i de grønne omgivelser. Snup en iskold dukkert i det friske bjergvand eller spis en autentisk morgenmad på en af de hyggelige tømmerflåder, der ligger langs flodbredden.

Sapadere Canyon

Tag en tur til Sapadere Canyon, og oplev den skjulte kløft i Taurusbjergene. Her er du sikret en vandretur i utroligt smukke omgivelser. Følg stien langs vandfald og de turkise bade, og oplev naturens skønhed. Hvis du har glemt vandrestøvlerne derhjemme, har du også mulighed for at opleve kløften på en jeepsafari.

Alanyas arkæologisk museum

Dyk ned i Alanyas fortid i det arkæologiske museum, hvor du kan opleve en omfattende samling af artefakter fra forskellige perioder. Fra gamle bronzeskulpturer til klassiske keramikstykker tilbyder dette museum en fascinerende rejse gennem tiden. Det arkæologiske museum er et fantastisk sted for historieentusiaster, der ønsker at lære mere om de forskellige kulturer, der har boet i området gennem årene.

Alanyas natteliv

Alanyas natteliv

Alanyas natteliv er et kapitel for sig. Området mellem basaren og havnen bugner af barer, natklubber og diskoteker. Uanset om du foretrækker afslappende live musik, eller du vil danse til tidens mest populære hits indtil de tidlige morgentimer, har Alanyas natteliv noget for enhver smag, så her får du garanti for en forrygende aften i byen.

Følg os på sociale medier