Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Vejret i Alanya – hvornår skal du rejse? 

Overvejer du en rejse til Alanya? Udover sin rige kultur og smukke strande er den populære tyrkiske badeby også kendt for sit behagelige middelhavsklima året rundt.

Nogle feriegæster går gerne all in med sol og varme, mens andre gerne vil have mulighed for at lave aktiviteter og tage på opdagelse, uden at det bliver for hedt. Lad os dykke ned i, hvordan en ferie i Alanya kunne se ud alt efter hvilken måned, du rejser derned (spoiler: du kan godt skrive solcreme på pakkelisten!). 

Forår i Alanya 

Smukke blomster og grønne træer – marts, april og maj byder på friske forårsdage i Alanya med et mildt og behageligt klima, hvor du både kan nyde de lækre strande og tage på sightseeing. Som månederne skrider frem, vil temperaturen gradvist stige, og solen begynder at skinne mere konsekvent. Især i april og maj bliver vejret mere behageligt, og temperaturen ligger normalt mellem 20 og 25 grader. Det skaber de ideelle betingelser for at udforske byens seværdigheder, f.eks. det historiske Røde Tårn og den livlige basar samt den smukke natur omkring Alanya. Badevandet er til en frisk dukkert med temperaturer på 17 til 20 grader. 

Foråret i Alanya er altså en ideel blanding af mildt vejr, stigende temperaturer og begyndende varme, der giver dig mulighed for at opleve byen på en behagelig måde. 

Sommer i Alanya 

Skal der skrues helt op for solen med temperaturer på op mod 30-34 grader, så skal du rejse til Alanya i sommerferien. I juli og august er der fuld skrald på varmen og lavest risiko for regn. Sørg for at have godt med solcreme og badetøj med i kufferten, da temperaturerne er perfekte til at dase ved pool og strand. Badevandstemperaturen i Alanya når op på omkring 27 grader – super lækkert til en kølende dukkert, svømning og snorkling. Selvom dagene er varme og solrige, kan temperaturen falde en smule om natten, hvilket giver en mere behagelig atmosfære. Aftentimerne er derfor en god tid til at udforske Alanyas charmerende gader, restauranter og lokale butikker. 

Ønsker du en varm temperatur, men gerne under de 30 grader, så er juni ideelt for dig, da gennemsnitstemperaturen her ligger på omkring 27 grader. 

Efterår i Alanya 

Et skud D-vitamin med en rejse i efteråret og i efterårsferien er den perfekte afslutning på sommermånederne og en behagelig overgang til de kolde vintermåneder i Danmark. Der er gode muligheder for godt vejr i Alanya i september, oktober og november med solrige dage og kun en lav risiko for regn. I begyndelsen af efteråret kan Alanya stadig nyde godt af sommerens varme, og temperaturerne ligger normalt omkring 21-27 grader. Du kan derfor sagtens pakke badetøj og solhat, da strandene kalder på dig. Oktober i Alanya byder normalt på daglige temperaturer på omkring 27 grader, hvilket skaber de perfekte rammer for sightseeing, shopping og solbadning. 

Badevandstemperaturen begynder også at køle lidt af, men kan stadig nå omkring 22-24 grader, da havet er blevet varmet godt op i løbet af sommeren. Efteråret er også lig med færre turister, hvilket betyder mere plads på strandene og ved seværdighederne. 

Oplev det dejlige vejr i Alanya, og bestil din rejse her.

Følg os på sociale medier