Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Din guide til Alanyas forstæder

Mens kilometervis af strande sørger for de perfekte rammer om dasedage ved stranden, sørger byens centrum for fyldte indkøbsposer, lækre madoplevelser og spændende seværdigheder. Alanya er et fantastisk rejsemål med oplevelser, der rammer både unge, ældre og børnefamilier.

Alanya har gennem mange år været et både velkendt og populært rejsemål blandt danskere, hvilket ikke mindst skyldes de mange lækre hoteller og prisniveauet, som er væsentlig lavere end på mange andre rejsemål ved Middelhavet. Byen er gennem årene vokset sig større, og mange af områderne omkring Alanya er i dag hjemsted for lækre resorts og små selvstændige ferieområder, hvorfra du nemt kan tage bussen eller en taxa ind til centrum af Alanya.

I denne guide kan du få et overblik over en håndfuld af Alanyas mest populære forstæder.

Okurcalar

Vi starter i Okurcalar, som ligger ca. 30 km vest for Alanya centrum og 33 km fra Side. Du har derfor et rigtigt godt udgangspunkt for både at opleve det pulserende liv i Alanya og Sides historiske seværdigheder og hyggelige atmosfære. Samtidig har du også kun 30 km til Manavgat, hvor der både er mulighed for at besøge en af sydkystens største moskéer, shoppe på byens store marked eller tage en sejltur på Manavgat-floden.

Okurcalar er et rendyrket ferieområde, hvor store luksusresort med alle tænkelige faciliteter ligger side om side. Det betyder, at her ikke er noget egentligt byliv. Til gengæld er her masser af liv på hotellerne, som hver især gør en dyd ud af, at alle gæster, store som små, er godt underholdt.

Stranden ved Okurcalar består primært af grovkornet sand, og langt de fleste af områdets hoteller har deres eget private afsnit af stranden med liggestole, parasoller og i nogle tilfælde også strandbarer. Vil du shoppe, kan du med fordel tage ind til en af de omkringliggende byer, hvor udvalg er stort og priserne er lave. Mange af hotellerne i Okurcalar har dog både minimarked, frisør og enkelte forretninger. Midt i Okurcalar finder du desuden Alara Grand Bazaar, som er et lille indkøbscenter med tøj-, souvenir- og smykkebutikker.

Avsallar

Avsallar ligger ca. 24 km vest for centrum af Alanya og er, modsat Okurcalar, en rigtig lille by. Størstedelen af byens store hoteller ligger tæt ved hovedvejen og dermed også tæt ved stranden. Også her har mange af hotellerne deres eget private afsnit af stranden, og det er en dejlig strand at nyde ferien på. Stranden i Avsallar består hovedsageligt af fint, gyldent sand. Tæt på Avsallar findes desuden Incekum Natur Park, som er en stor smuk park med små, flotte strande og hyggelige rekreative områder med bl.a. legeplader.

I Avsallar foregår underholdning, spisning og indkøb hovedsageligt på hoteller, som til gengæld har gjort sig umage for, at gæsterne ønsker at nyde godt af de mange underholdningsmuligheder og faciliteter. Der findes enkelte butikker med diverse fornødenheder i Avsallar, men drømmer du om gode tilbud og fyldte indkøbsposer, så anbefaler vi en tur ind til centrum af Alanya.

Türkler

Türkler ligger 18 km vest for Alanya og er kendetegnet ved brede stenbelagte boulevarder, som binder de store hotelområder sammen. Türkler er ikke en egentlig by, men mere et område, der består af lige dele marker og luksushoteller. På en gåtur rundt i området støder du på nogle enkelte små boder, som sælger juice og frisk frugt til forbipasserende. Ligesom Alanyas øvrige forstæder, har Türkler en dejlig strand, hvor mange af hotellerne har eget afsnit.

Midt i Türkler ligger en basar, hvor du kan købe tøj, sko og souvenirs, og der findes desuden et mindre indkøbscenter med et småt men godt udvalg af butikker. Priserne er dog generelt højere end dem, du finder, hvis du tager ind til centrum.

Konakli

Cirka 14 km vest for Alanya finder du forstaden Konakli. Byen er delt i to, hvilket betyder, at alle de store hoteller ligger syd for hovedvejen, mens der nord for hovedvej findes en rigtig by med et mindre udvalg af butikker, supermarkeder og restauranter. Du behøver derfor ikke at tage ind til byen for at købe de mest basale ting, men ligesom i de øvrige forstæder, så er shoppingmulighederne begrænsede, så hvis du virkelig vil svinge visakortet, så må du en tur ind til centrum.

Fordi hotellerne ligger syd for hovedgaden, så ligger de tæt på stranden, hvilket betyder, at du enten bor direkte ud til stranden eller kun en kort gåtur derfra.

Oba

Oba er af mange kendt, som danskernes favoritområde i Alanya. Bydelen ligger ca. 4 km øst for Alanyas centrum, og her er alt, hvad du skal bruge til en dejlig ferie. Oba har en del mindre hoteller og lejlighedskomplekser, men her er også All Inclusive-hoteller med et godt udvalg af faciliteter. I Oba findes både gode restauranter og shoppingmuligheder. Her er desuden et ugentligt marked, hvor du kan gøre feriens indkøb. Den korte afstand til centrum gør det nemt at tage enten bussen eller en taxa ind til Alanyas livlige centrum og samtidig nyde godt af de relativt fredelige omgivelser, som Oba har at byde på. Når du holder ferie i Oba, bor du ned til Alanyas øststrand.

Vil du nyde din næste ferie i Alanya eller en af byens forstæder, så find din rejse her.

Følg os på sociale medier