Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Vandsport i Alanya 

Vandsport i Alanya

Sol, sand og ikke mindst krystalklart vand. Ferie i Alanya er ikke kun til afslapning og kolde drinks ved poolen – den populære tyrkiske badeby er også et sandt paradis for vandsportsentusiaster.

Uanset om du er en adrenalinjunkie eller blot ønsker at nyde havet på en mere afslappende måde, har Alanyas smukke kystlinje noget for enhver smag, når det gælder spændende vandsportsoplevelser. 

Vandsport for adrenalinjunkies 

Leder du efter fart over feltet eller vilde højder, så er der masser af sjove muligheder for at prøve vandsport på din rejse til Alanya i Tyrkiet. Her giver vi nogle bud: 

Jet ski 

Føl vinden i håret, mens du suser hen over bølgerne, og oplever friheden ved at have havet som din legeplads. Jet ski er en vandmotorcykel med en kraftig jetmotor, hvor du bliver udfordret i at erobre bølgerne med den høje hastighed. Det er en populær og adrenalinfyldt vandsport, hvor det føles som om, at du flyver hen over vandet. 

Bumper Ringo Ride 

Også kaldet en “Ringo” eller “Bumper”. Her bliver du i en stor oppustelig donut trukket af en motorbåd over vandets overflade, og skal forsøge at holde fast i håndtagene. Denne vandsport kombinerer fart, bølger og et element af konkurrence, da I skal forsøge at holde balancen ved hvert hop over bølgerne. 

Parasailing 

Ved parasailing får du mulighed for at svæve højt oppe i luften og opleve Alanya i fugleperspektiv. Du er spændt fast til en stor, farverig faldskærm som bliver trukket af en motorbåd hen over vandet. Her kan du se hele kystlinjen, det klare Middelhav, de omgivende bjerge og måske endda landemærker som Det Røde Tårn. 

Koprülü Canyon Rafting 

Mellem Alanya og Antalya ligger Koprülü Canyon – en imponerende og naturskøn kløft, hvor det er populært at rafte på floden Köprücay. Det krystalblå vand og de udfordrende strømme skaber en flot og spændingsfyldt oplevelse for både begyndere og erfarne, hvor det i høj grad handler om teamwork for at navigere sikkert gennem strømfaldene. 

Vandsport for de rolige

Vandsport i Alanya behøver ikke kun at være for vovehalse. Der findes måder hvorpå, du kan nyde havets skønhed i et roligt tempo. Prøv f.eks.: 

Sejlads 

Oplev havet i dit eget tempo ved at sejle gennem de maleriske bugter. En sejlbåd eller yacht er en afslappende og romantisk måde at opleve Alanya på. Nyd solnedgangen over havet, mens I lytter til bølgeskvulpene og ser, om I kan spotte fisk under overfladen. 

Snorkling og dykning 

Alanya er ikke kun smuk oven vande. Med sit rige marine liv og klare vand er det et ideelt sted at snorkle og dykke for at spotte farverige koraller og fisk. Kleopatrastranden, især Damlatas-delen, er et populært valg til snorkling og dykning. Tager du på en guidet tur, vil erfarne guider vise dig de bedste steder at udforske havets dyreliv på sikker vis. 

Vil du prøve Alanyas vandsport, så bestil din rejse til Alanya her.

Følg os på sociale medier