Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Velkommen til vidunderlige Bodrum

Bugt efter bugt tilbyder Bodrum-halvøen flere indbydende feriedestinationer. Langs kyststrækningen ligger, udover små, hyggelige landsbyer og romantiske fiskerlejer, også nogle af Vesttyrkiets mest populære feriedestinationer. Hovedbyen er Bodrum som ligger smukt med Johanitterriddernes Skt. Petersborg midt i byen og tiltrækker både tyrkiske og udenlandske besøgende året rundt. Gümbet ligger i den næste bugt og har områdets livligste natteliv og efter manges mening halvøens bedste strand. Bugten herefter er Bitez med mange små, indbydende hoteller, en børnevenlig strand og en hyggelig strandpromenade.

Ude på spidsen af Bodrum-halvøen mod vest, ligger byen Turgutreis, som emmer af tyrkisk provinsby med stort, ugentligt marked, hvor bønder og handlende fra nær og fjern tilbyder deres varer. Turgutreis byder også på en stor yacht-marina og gode strande, og her finder du også store sommerhusområder og en række gode hoteller.

På nordsiden af Bodrum-halvøen ligger de smukke bugter, som perler på en snor. Gündogan, Göltürkbükü og ikke mindst Torba er små byer med enten en lille havn eller strand, hvor du kan tage en hyggelig spadseretur, når temperaturerne bliver mere behagelige om aftenen. Strækningen er den eksklusive del af Bodrum-området, hvor mange store yachter lægger til om sommeren, og på land er der derfor opstået et liv af gode restauranter, barer og natklubber. Men her findes også et antal hyggelige designerhoteller, såvel som store luksusresorts fra øverste hylde.

Er du en ægte Bodrum-aficionado, så skal du besøge byen Gümuslük på den vestligste spids af Bodrum-halvøen. Her er helt fantastisk hyggeligt og romantisk om aftenen, hvor fiskerestauranterne ligger side om side. I lyset fra de perforerede og farvestrålende kalabasser, som er en slags græskar, der tørres og bruges som lamper, fremviser de deres menukort, illustreret i kølemontrernes farvestrålende indhold. Her er kun frisk fisk og skaldyr, som kun tilberedes på højeste niveau. Og kommer du tidligt nok til at se solnedgangen, vil denne tage vejret fra dig. Med kanin-øen og oldtidsbyen Mindos som forgrund, samt de græske øer Leros og Kalymnos som baggrund, bliver det ikke smukkere.

Bodrum centrum

Velholdte, hvidkalkede huse, en marina i international klasse, tyrkisk byliv og skønne, grønne omgivelser byder dig velkommen til Bodrum – tyrkernes eget foretrukne feriested. Stemningen er imødekommende og beboerne gæstfri, og hvad enten du søger afslapning og hyggelige familiestunder eller aktive feriedage med vandsport, udflugter og byture, tilbyder Bodrum det hele.

Kendte og mindre kendte, tyrkiske kunstnere og musikere har gennem årtier slået sig ned i området, hvis kultur og smukke natur har givet inspiration til mange. Som besøgende mærker du den særlige atmosfære, som bohemer, kunstnere og gøglere bidrager til sommer som vinter. Bodrums butikker frister med resultaterne af de fastboendes kreativitet, og du kan således finde unikt kunsthåndværk, nyttig brugskunst og mindre originale souvenirs til attraktive priser.

Bodrum har en lille strand i centrum, hvor der er servering fra strandpromenadens restauranter. Det er hyggeligt at nyde en kop kaffe eller tyrkisk te ved et lille bord med dug i vandkanten om eftermiddagen, eller opleve den magiske solnedgang her. Stranden består af småsten og groft sand.

Bodrum er sammen med Marmaris Tyrkiets vigtigste yachthavn. Bodrum ligger lige ud til en af Tyrkiets smukkeste bugter, Gökova Körfez, som med sit utal af små bugter og øer, krystalklart vand og grønne, skovklædte bjergsider er et vidunderligt syn.

Bodrum er ydermere kendt for at have det bedste natteliv på den tyrkiske vest- og sydkyst. Når aftenen falder på sænker temperaturerne sig et par grader, og så venter Tyrkiets måske bedste natteliv i Bodrum. Her er jazz-klubber med live bands, små dansesteder med lokal folkemusik og mavedans, internationale barer med omfattende drinkskort og store diskoteker.

På din tur rundt i Bodrum vil du komme forbi den store marina, hvor du kan se lystyachter, som vi kender fra både Monaco og Middelfart. Her er eksklusive luksusyachts, flotte sejlskibe og mindre både parkeret side om side, da sejlere fra hele verden lægger til her. Det er en fornøjelse at slentre rundt og betragte bådene og livet på havnen, og hvis sulten melder sig undervejs, er der flere gode fiskerestauranter i området.

Bodrums historie

Som det gælder alle større tyrkiske feriebyer, så er de dybt forankret i historien og bærer vidnesbyrd om forgangen storhed. Dette gælder i særklasse for Bodrum, hvor et af antikkens vidundere stod opført her for over 2000 år siden.

Harlikarnassos er Bodrums gamle navn, og guvernøren i området hed den gang Mausolos. Hans kone Artemisia, som legenden påstår også var hans søster, byggede et kolossalt gravmæle for ham. Det blev til mausoleet i Harlikarnassos – og derfor kaldes store gravmæler i dag et mausoleum. Mausoleet var så stort og imponerende, at det hører til den samling af bygningsværker, vi kalder ”Antikkens syv vidundere”.

I dag er der ikke meget tilbage af Mausoleet, men de store mængder sten og søjler i granit og marmor blev genbrugt af beboerne, bl.a. til Bodrums nuværende vartegn, Skt. Petersborgen som pryder Bodrum-centrum og deler Bodrum-bugten i to. Et besøg på Skt. Petersborgen giver et fantastisk indblik i den sære ridderorden Johanitterriddernes liv i Bodrum for over 500 år siden. Her findes også et museum for undervandsarkæologi, og borgen danner desuden ramme om koncerter i sommermånederne.

Rejser du til Vesttyrkiet må du absolut ikke snyde dig selv for et besøg i Efesos. Efesos er et arkæologisk skatkammer, og selvom du ikke er til gamle sten, så er dette udendørs oplevelsescenter stadig et besøg værd. Det imponerende Celsus-bibliotek, det enorme og velbevarede teater med 25.000 tilskuerpladser og de marmorbelagte gader med templer, villaer, bordeller og andet godt giver et godt billede af tidligere tider. Samtidig vil du opleve, at Efesos giver dig fornemmelsen af at være med i filmene ”Gladiator”, ”Ben Hur” eller ”Spartacus”.

Den græske ø Kos nås nemt fra havnen i Bodrum på knap en times sejlads over det Ægæiske hav. Man lander i havnen af Kos bys centrum, som er Kos’ charmerende ”hovedstad”, med smalle gader, spændende forretninger med souvenirs og kunsthåndværk og historiske og kulturelle seværdigheder drysset med generøs hånd udover hele betagende centrum. Vil du på yderligere eventyr, kan du besøge oldtidsbyen Asklepion og de omkringliggende landsbyer. Det kan du sagtens nå på en dagsudflugt, inden turen går tilbage til Bodrum.

Bodrum ligger på en stor halvø, og de centrale dele af Bodrum-halvøen består af store højderygge, som når op i 4-500 meters højde. Dette område er oplagt til en Jeep-safari, hvor det går afsted over stok og sten af hyrderuter og gedestier, med nogle helt enestående udsigter over Bodrum, Bitez og mange af de andre bugter i områder.

Bodrum-Gümbet

Bodrums nabobugt, Gümbet, er fest og farver. Udover det livlige natteliv byder Gümbet også på et væld af restauranter og butikker, der er ideelle til feriens shopping. Her kan du finde alt fra populære gaveideer som det kendte blå øje (“nazar”), der siges at beskytte mod onde øjne, til moderigtigt tøj til overkommelige priser. Stranden hører til blandt de bedste i området og tilbyder mange vandsportsaktiviteter. Når aftenen falder på, forvandler de hyggelige gader sig med over 50 barer, mange med karaoke, diskoteker og engelske pubs. Gümbets natteliv er mangfoldigt og appellerer til enhver smag og aldersgruppe. Det skal bare prøves!

Bodrum-Bitez

Bitez er en by, der emmer af ro, hygge og lokal charme. Straks ved ankomst til Bitez indfanges du af den fredelige og afslappede stemning, der præger byen. Stranden her er særdeles behagelig med en kombination af sten og sand, hvor sandet dominerer. Bugten er kendt i hele Tyrkiets for windsurfing, da du altid finder en frisk brise her – en brise du kommer til at sætte pris på, særligt på de varme sommerdage.

Strandpromenaden strækker sig langs hele strandens længde og byder på en række dejlige restauranter, hvor du kan sidde og nyde en frokost, samtidig med at du betragter udsigten over Bitez-bugten. Når mørket sænker sig, er det også her du indtager en traditionel tyrkisk middag med de mange forretter ”meze”, grillede hovedretter af kød eller fisk, og nyder et glas raki, den lokale anis-snaps. Skal både puls og musikkens volumen op, er det nemt at komme til Gümbet eller Bodrum med Dolmus eller taxa.

Følg os på sociale medier