Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Tyrkiets historie

Gennem tusinder af år har det geografiske område, der i dag udgør det moderne Tyrkiet, været skueplads for dramatiske skift og kulturelle transformationer. Dette land, beliggende ved skillevejen mellem Europa og Asien, har huset en mosaik af folkeslag, kulturer og civilisationer, der hver især har bidraget til det rige kulturelle landskab, som karakteriserer Tyrkiet i dag.

Forhistorisk tid og antikken

Palæolitisk og neolitisk tid

De første beviser på menneskelig tilstedeværelse i Anatolien – området, der i dag kendes som Tyrkiet – dateres tilbage til den ældre stenalder, hvor både neandertalere og homo sapiens levede af jagt og sankning. Steder som Karain-grotten og Yarimburgaz giver vidnesbyrd om denne tidlige menneskelige aktivitet.

Bronzealder og Hittitterne

Med introduktionen af metalarbejde, såsom brug af kobber og senere bronze, begyndte samfund at blomstre. Hittitterne, der etablerede et magtfuldt rige i Anatolien, spillede en central rolle i regionens historie, ikke mindst på grund af deres avancerede forståelse af metallurgi og militære innovationer, herunder brugen af stridsvogne.

Middelalderen

Selçukkerne og osmannerne

Fra de nomadiske selçukkere til det mægtige Osmannerrige udspillede Anatoliens middelalderlige historie sig med dramatiske erobringer og politiske intriger. Osmannerrigets grundlæggelse af Osman I markerede begyndelsen på en ny æra, som ville udfolde sig over de næste århundreder og forme regionen på afgørende vis.

Osmannerriget

Osmannerriget, grundlagt i det tidlige år 1300, udviklede sig til et af de største imperier i historien. Under ledelse af sultanske figurer som Mehmet Erobreren og Süleyman den Prægtige, udvidede riget sit territorium betydeligt og indførte administrative og kulturelle innovationer, der var med til at definere epoken.

Den tyrkiske republiks fødsel

Fra imperium til republik

Nedgangen for Osmannerriget i det 19. og tidlige 20. århundrede banede vejen for den tyrkiske republiks opståen under ledelse af Mustafa Kemal Atatürk. Atatürks reformer moderniserede landet gennem sekularisering (adskillelse af stat og religion), uddannelse og juridiske ændringer, hvilket lagde fundamentet for det moderne Tyrkiet.

Følg os på sociale medier