Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Bæredygtig ferie

Vejen til en mere bæredygtige ferie

Vi ved, at rejsebranchen sætter sine aftryk på vores klima og på vores rejsemål. Derfor er det afgørende for os at tage aktiv del i kampen mod disse påvirkninger. Vores rejser sammensættes med respekt for miljøet samt for naturen og kulturen på vores rejsemål, og sammen med vores samarbejdspartnere indgår vi i en fælles forpligtelse til at forhindre eller minimere de negative påvirkninger, som vores rejser kan have på rejsemålet. Vi tror på, at bedre valg giver bedre ferier.

Hvis du er nysgerrig på, hvordan du kan bidrage til en mere bæredygtig rejse, så har vi her samlet nogle tips.

Tænk over dit forbrug af el og vand

Nogle af de solrige rejsemål kan i perioder lide under vandmangel i højsæsonen, så spar på vandet, når du går i bad. Mange steder slukkes lys og aircondition, når du tager dit nøglekort ud af holderen. Hvis det ikke er tilfældet for dit hotel, så husk at være opmærksom på, at du får slukket det hele, hver gang du forlader dit værelse.

Vælg dine udflugter med omhu

Hvis du tager på en udflugt, hvor der på den ene eller anden indgår dyr, bør du sikre dig, at dyrene lever i deres naturlige miljø, og at de ikke forstyrres. Det kan fx gøres ved at vælge at snorkle/dykke langs kysten frem for at besøge et akvarium.

Smid dit affald i skraldespanden, og ryd altid op efter dig

Mange hoteller har affaldssortering, og for at det fungerer, er de selvfølgelig afhængige af, at gæsterne husker at sortere deres affald. Efterlad aldrig affald på stranden eller andre steder, du besøger i løbet af ferien.

Tag bussen i stedet for en taxa

Busforbindelserne er gode i de fleste feriebyer, og så er de tilmed billige. Når du tager bussen, udledes mindre CO2 pr. person end ved individuel transport.

Køb souvenirs med omtanke

Vær opmærksom, når du køber souvenirs på dit rejsemål, særligt når det gælder planter, animalske produkter og koraller. Selvom produkterne muligvis er lovlige at sælge på rejsemålet, så er det langt fra sikkert, at de er lovlige at indføre i Danmark. Det er dit eget ansvar at have kendskab til reglerne for, hvad du må tage med dig hjem.

Undgå kontakt med herreløse dyr

Det er ikke usædvanligt at støde på herreløse hunde og katte på rejsemålet. De lokale myndigheder og private fonde på rejsemålet arbejder på at hjælpe dyrene bedst muligt. Vi anbefaler, at du undlader at fodre og kæle med disse dyr.

Følg os på sociale medier