Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Oplev vidunderlige Marmaris og Icmeler

Marmaris

Marmaris, også kendt som “grønne Marmaris”, ligger i det sydvestlige hjørne af Tyrkiets, hvor Middelhavet møder det Ægæiske Hav. Byen er indrammet af bjerge, der har beskyttet den i årtusinder, og en næsten lukket bugt. Tidligere kunne du kun nå Marmaris fra havet eller via gamle gedestier, som blev brugt af lokale hyrder. I dag er byen let tilgængelig via hovedvejen, der snor sig let hen over bjergene. Den sidste halve time af køreturen fra den lange eukalyptus-allé ved Akyaka til Marmaris byder på en utrolig smuk rejse gennem skove og skovklædte bjerge, afsluttet med en panoramaudsigt over Marmaris-bugtens azurblå vand og byens mange både.

Smag på Marmaris’ vidunderlige natur

På den sidste strækning af køreturen til Marmaris støder du på pinjetræet eller rettere sagt, et væld af pinjetræer, der giver Marmaris sit farverige tilnavn. Tyrkerne kalder byen “Yesil Marmaris,” hvilket betyder “Grønne Marmaris”. Pinjetræene, med deres store, grønne paraplylignende grene, pryder bjergsiderne i en helt særlig rodet orden.

Pinjetræerne omkring Marmaris leverer olieholdige pinjekerner, som især er kendt fra salater og bagværk. Men de er også afgørende for en af byens vigtigste naturprodukter – den gyldne pinjehonning. Marmaris-honningen er berømt i hele Tyrkiet for sin dybe smag og flotte farve, og honningen siges at have helbredende egenskaber ifølge lokale folkesagn og en del af lægekundskaben.

Marmaris’ historie

Selvom de færreste rejser til Marmaris for byens historiske betydning, så har byen alligevel en plads i historien om området. I oldtiden kaldtes Marmaris for Physkos, men intet er tilbage fra den tid, og byen spillede ikke en stor rolle i Lilleasiens historie. Alligevel dukker den op hist og her, som da den osmanniske sultan Süleyman den Store brugte Marmaris-bugten som opmarcheringsområde i 1522 for at erobre Rhodos. Undervejs ankrede den engelske Lord Nelson sin store flåde i Marmaris-bugten på vej til slaget ved Aboukir i 1798.

Marmaris har udviklet sig fra en stille fiskerby til en moderne ferieby inden for de sidste 30 år. Byens historiske lag kan stadig ses i den gamle bydel med en hyggelig basar og en lille fæstning fra den osmanniske periode. Marinaen i Marmaris er kendt blandt sejlere – den er desuden en af Tyrkiets største og omkranser den gamle bydel. Feriegæster kan nyde afslapning ved at smide skoene og gå ombord på en Gület og sejle ud i den smukke tyrkiske skærgård.

Marmaris’ hovedgade og den hyggelige strandpromenade

Marmaris hovedgade strækker sig fra basaren langs stranden ca. 4 km, indtil bjergene rejser sig i horisonten. Langs hovedgaden ligger restauranter, butikker og hoteller side om side og udgør et perfekt mål for en spadseretur, især når temperaturen falder om aftenen. En anden populær strækning er Marmaris’ hyggelige strandpromenade, som løber mellem den livlige hovedgade og den smukke bugt.

Når du kigger på listen over, hvad der er værd at besøge i Marmaris og omegn, er der mange steder, du bare må opleve. En jeep-safari gennem bjerge og bugter omkring Marmaris er en oplevelse med iskolde vandfald, billedskønne landsbyer og forfriskende badestop. Tag også en tur til Dalyan, et floddelta øst for Marmaris, kendt for foryngende mudderbade og sine lykiske klippegrave hugget ind i klippesiden 40-50 meter over floden. En bådtur til betagende bugter og naturoplevelser er en klassiker, når du rejser til Marmaris. Vil du krydre ferien med kulturelle oplevelser, så kan du nemt tage en dagstur til Rhodos, hvor særligt den befæstede middelalderbydel er et besøg værd.

Icmeler

Marmaris’ hovedgade fortsætter langs klippesiden og når den første bugt vest for Marmaris efter et par kilometer. I den lille bugt finder du den fredelige ferieby Içmeler.

Içmeler er en populær ferieby med gode hoteller, en hyggelig strandpromenade og et bredt udvalg af internationale og lokale restauranter. Stranden her er områdets bedste og uden tvivl den smukkeste – med bred plads og mange sjove vandsportsaktiviteter.

Følg os på sociale medier