Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Rundt om Mallorca

Mallorca er den største af de baleariske øer, og øen har knapt 900.000 indbyggere, hvoraf halvdelen bor i hovedstaden Palma de Mallorca. Mallorca har været et populært rejsemål blandt danskere siden 1950’erne, og øen er i sandhed et rejsemål, der aldrig går af mode. Mens det i 1950’erne var grisefester og flamingodans, der trak store skarer af solhungrende gæster til øen, så har de besøgende i dag fået øjnene op for de mange andre ting, som Mallorca har at byde på.

Øen er en sand oase for naturelskere med sine utallige vandrestier, der giver mulighed for at udforske den smukke natur på tæt hold. De to store bjergkæder, Tramuntana og Llevant, forbinder de små hyggelige bjergbyer med hinanden. Her kan du nyde både den storslåede natur og den unikke atmosfære i de små landsbyer med deres kirker og klostre.

Drømmer du om at dase på stranden, så er du bestemt kommet til det rette sted. Mallorca er berømt for sine over 200 strande, og det er svært at pege på den ene som værende mere fantastisk end den anden. De lyse sandstrande og det krystalklare hav giver en skøn ramme om afslappende dage ved stranden. Aftenerne kan bruges på at udforske det verdensberømte spanske køkken på øens mange lækre restauranter. Prøv f.eks. de lækre tapas eller spaniernes nationalret, paella, og nyd det hele med et glas kold sangria.

Udover skøn natur, smukke strande og lækker mad, er det også værd at opleve øens charmerende landsbyer og storbyens puls i Palma. I Mallorcas hovedstad kan du beundre smukke bygninger og palæer med små gårdhaver, og shoppe til du segner i området ved Plaza Major og i indkøbsgaderne Unió, Jaume lll og Passeig dés Born. Blandt øens stemningsfulde landsbyer, er det værd at fremhæve Valldemossa på Mallorcas nordkyst. Byen rummer både spændende seværdigheder og smalle gader, der oser af charme.

CAMPANET, BUGER & SA POBLA

På det nordlige Mallorca ligger de meget forskellige landsbyer Campanet, Buger og Sa Pobla, og i disse byer har du muligheden for at opleve det traditionelle mallorcanske liv. Kysternes turisme virker fjern, og byernes beboere holder stadig fast ved deres oprindelse med stille gader, charmerende huse dekoreret med hængende kurve og fremragende tapasbarer med masser af lokal hyggesnak. Campanet er kendt for sin imponerende underjordiske verden. Den har sine egne kalkstengrotter, der først blev opdaget i 1945. Det er de mindste huler på øen. Hulerne er åbne året rundt, og du har mulighed for at bestille en guidet rundvisning. Derudover er der en café med en fantastisk udsigt. Lige uden for byen ligger den verdensberømte SES (Fonts) Ufanes-kilde, et unikt naturfænomen, hvor millioner af liter vand bryder ud på forskellige tidspunkter i løbet af året.

Buger er rolig, uberørt og hyggeligt. Her er fire vindmøller, en 300 år gammel kirke, og en traditionel landsbyplads.

Den sidste af de tre landsbyer er Sa Pobla, som er kendt for sine gastronomiske lækkerier. Her kan du bl.a. prøve specialiteten “lechona”, eller stegt pattegris, i de mange restaurantkældre. Den er også centrum for øens landbrug med frodige marker med jordbær, artiskokker og kartoffelafgrøder. Over 75% af kartoffelafgrøderne eksporteres for at blive solgt i britiske supermarkeder. Søndag morgen er der masser af liv i byen, når det lokale marked afholdes, og her har du mulighed for at købe en række lækre, lokalt producerede frugter og grøntsager.

POLLENÇA

Pollença er en smuk landsby i den nordlige del af øen, kun få kilometer ind i landet fra Puerto Pollença. Selvom der er mange pladser, kirker og stemningsfulde gader, er det begrænset, hvor mange turister der har fundet vej til byen, og den har derfor formået at bevare sin traditionelle charme og unikke atmosfære. Et besøg i Pollença er ikke komplet uden at bestige den berømte Calvario-trappe til Puig de Calvari. Turen op er på intet mindre end 365 trin, og på toppen kan du nyde en betagende udsigt over dalene og havet. Det siges, at for hvert trin mod kirken, bliver en synd tilgivet.

Puig de Maria, direkte overfor Calvario-trappen, har et kloster fra det 13. århundrede, komplet med en café, grill og picnic-område. Udsigten fra Puig er helt fantastisk. Hvis du er på Mallorca i ugen op til d. 2. august, byder Pollença på en række festligheder, der kulminerer i en efterligning af kampen mellem maurerne og de kristne, hvor de lokale, unge og gamle, klædt i traditionelle kostumer, “kæmper” i gaderne på vej til “kampen” i fodboldparken.

I Pollença finder du et af Mallorcas bedste frugtmarkeder, som afholdes søndag morgen. Markedet afholdes på Plaça Major, og her kan du, afhængigt af årstiden, finde jordbær, kirsebær og enorme vandmeloner.

PETRA

I denne lille landsby blev den franciskanske munk Juníper Serra født. Han blev sendt til den amerikanske vestkyst for at omvende indianerne til kristendommen og var ansvarlig for navngivningen af San Francisco og Los Angeles. Hvis du er i Petra kl. 12.00, når Angelus ringer, kan du, mod en lille betaling, besøge kirken og se alle dens skatte.

INCA

Inca er centrum for Mallorcas læderindustri og har øens største marked torsdag morgenen. Dette er et af de bedste steder at prutte om prisen. Inca er også hjemsted for mange læderfabrikker, der producerer sko, tasker og tøj af god kvalitet. Det er bestemt stedet at udvide din samling af sko eller tasker. Inca er også hjemsted for den trendy skofabrik Camper, hvor du kan købe prototyper, der aldrig er kommet i butikkerne, eller købe varer fra tidligere sæsoner til en brøkdel af den oprindelige pris. Derudover er der mange gamle “kældre”, hvor der tidligere blev produceret vin.

DEIA

Deia er omkranset af mandel- og oliventræer, og byen er som lavet til et postkort. Stenhuse, stejle gader med hyggelige haver, der fører ned til den smukke bugt kun kort afstand fra centrum. Skjult i bjergene ved byen ligger det 5-stjernede Hotel La Residencia. Da hotellet er svært at finde, bruger berømtheder det som et hemmeligt tilflugtssted.

VALLDEMOSSA

Valldemossa, der ligger 400 meter over havets overflade, er lige så berømt for sine tidligere beboere som for sin skønhed. Byen ligger midt mellem johannesbrødtræer, mandeltræer og oliventræer, og dens friske bjergluft og behagelige sommertemperaturer har i årevis tiltrukket de rige og berømte. I det kartesianske kloster i byens centrum tilbragte komponisten Chopin flere måneder for at lade sig inspirere af området til nogle af sine værker. Han boede der sammen med Armandine Dudevant, som gik under pseudonymet George Sand, som og i løbet af sit ophold i vinteren 1938/39 skrev bogen “En vinter på Mallorca”. En del af klostret er nu indrettet som museum og har bl.a. Chopins klaver i samlingen. Blandt områdets øvrige kendte beboere kan nævnes Michael Douglas, der har hjulpet med oprettelsen af kulturcenteret Costa Nord, der er dedikeret til Tramuntana-regionen og fortæller historien om, hvordan livet og kunsten udvikler sig i regionen.

SÓLLER

Sóller er en smuk by på det nordvestlige Mallorca. Byen ligger i en dal med utallige appelsin- og citronlunde og er beskyttet af de omkringliggende bjerge. Disse træer gjorde indbyggerne rige i det 19. og 20. århundrede. Rigdommen førte til fantasifuld arkitektur og store herskabshuse, der er spredt ud over byen.

I det 19. århundrede blev citronerne transporteret med et damptog, der gik under navnet ”Den røde pil”, pga. de gnister der opstod, når toget kom kørende. Toget kører en smuk tur på 27 km gennem appelsin- og citronlunde til byen Palma. Sóllers station er en af de ældste stationer i verden.

Da toget i midten af det 20. århundrede ikke længere blev brugt som appelsintransport, blev det i stedet omdannet til en populær turistattraktion. Og det er bestemt en tur, der kan anbefales. Togturen går gennem 13 små tunneler og undervejs gøres et kort stop på 10 minutter ved det betagende udsigtspunkt Pujol d’en Banya. Den korteste vej til Sóller er gennem tunnelen fra Palma, og turen tager cirka 30 minutter i bil.

I byen er der også et naturvidenskabeligt museum med en botanisk have. På Plaça Constitució kan du få noget at spise og drikke. Prøv også den lokale Sóller-is. Dette er en blanding af is og sorbet.

ES TRENC

Es Trenc ligger på det sydøstlige Mallorca, og her finder du øens mest berømte strand. Den har mere end 2 kilometer fint hvidt sand og krystalklart vand med en langsomt skrånende bund. Område er også populært blandt naturister, da det er en af øens officielle nudiststrande.

COLONIA SANT JORDI OG SES SALINES

Colonia Sant Jordi er en fredelig ferieby, der oprindeligt blev grundlagt i 1879 som en landbrugs- og fiskerby. Den oprindelige fiskerihavn eksisterer stadig, og kl. 09.30 sejler en færge til øen Cabrera. Denne lille klippeø har siden 1991 været en nationalpark. Cabrera har dog en meget farverig historie. Øen var engang et tilflugtssted for pirater og fungerede endda som en krigsfangelejr under Napoleonskrigene.

Ses Salines har altid spillet en vigtig rolle i Mallorcas historie. Navnet betyder bogstaveligt talt en “kilde til salt”, og data viser, at der blev udvundet salt fra området allerede i romertiden.

LLUC KLOSTER

I Tramuntana-bjergene ligger det smukke og fredelige Lluc Kloster. Ifølge legenden var det her, at en hyrdedreng fandt en sort træfigur af Jomfru Maria i skoven. De nuværende klosterbygninger stammer fra det 17. og 18. århundrede.

PORTO CRISTO OG DRACH-GROTTERNE

Drach-grotterne (dragegrotterne) ligger på Mallorcas østkyst nær Porto Cristo. Grotterne er en af Mallorcas allerstørste attraktioner. I grotterne ligger den underjordiske Martel-sø, som betragtes som en af verdens største underjordiske søer. Grotternes enestående skønhed forstærkes af belysningen og den daglige opførelse af klassisk musik på søen. Tæt ved grotterne ligger den charmerende fiskerlandsby Porto Cristo, som trods moderniseringen ikke har mistet sin naturlige charme.

PALMA DE MALLORCA

Hovedstaden, Palma de Mallorca, er bestemt et besøg værd i løbet af ferien. Byen er en smuk blanding af gammelt og nyt, og her er oplevelser for en hver smag. Det er ingen hemmelighed, at Palma de Mallorca er den spanske konges yndlingsby, og han besøger altid byen i juli og august.

Dit første møde med byen vil være Millionaires Mile, byens havn. Ved havnen står den gotiske katedral, der fører til byens historiske kvarterer. Området bugner af kunstgallerier, udstillinger og museer, og foretrækker du at bruge din tid i Palma på shopping, så byder byens indkøbsgader på både luksusbutikker og små, lokale forretninger.

Vidste du, at…?

• Navnet Mallorca kommer fra det latinske udtryk “insula maior”, som betyder “stor ø”?

• Der lander 170.000 fly på Malloca om året!

• Der er et stort marked i Inca hver torsdag? Det er det største marked i Europa.

• Der er 18 golfbaner på Mallorca?

• Kagen “ensaimadas” kun kan købes på Mallorca?

• En gammel tradition i julen er at spise “turron”? Turron er en slags nougat lavet af mandelpasta og honning.

• Når klokken slår tolv nytårsaften, tager spanierne en drue i munden ved hvert slag og ønsker hinanden “Feliz Año Nuevo”?

• Spanske børn har tre måneders sommerferie.

Følg os på sociale medier