Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Mallorca – Praktisk fra A-Å

Alarmnumre ved nødstilfælde

Hvis du har brug for hjælp fra politi, brandvæsen og/eller ambulance i nødstilfælde, skal du bruge følgende alarmnumre:

Ambulance 112

Politi 112

Brandvæsen 112

Ambassade og konsulat

Den danske ambassade i Spanien

Spain Calle Serrano 26 – 7o

28001 Madrid

Tlf: (+34) 91 431 8445

E-mail: madamb@um.dk

Det danske konsulat på Mallorca

Consulado Real de Dinamarca

Avda. Jaime III, 3, 2º, pta. 1

07012 Palma

Illes Baleares

Tlf. 971 71 40 97

E-mail: palma-de-mallorca@umgate.dk

Apotek

Et apotek kan genkendes ved et grønt kors, som normalt er oplyst. Spørg i receptionen efter det nærmeste apotek. Hvis det er lukket, vil et skilt på døren som regel henvise til det nærmeste åbne apotek.

Bank

Lang de fleste banker har tilknyttet en hæveautomat, og i de fleste feriebyer er det også ganske nemt at finde en hæveautomat. Åbningstiderne kan variere fra bank til bank, men er normalt fra mandag til fredag fra kl. 08.30 til kl. 14.00. Vi anbefaler, at du hæver kontanter ved en bank og i bankens åbningstid, så du har mulighed for at gå ind i banken og få hjælp, hvis der skulle være problemer.

Billeje

Vi arrangerer en række spændende udflugter, som giver dig mulighed for at opleve Mallorcas kultur og seværdigheder. Du kan naturligvis også vælge at leje en bil. Din guide kan hjælpe dig til at leje en bil til en god pris hos et velrenommeret biludlejningsfirma.

Butikker

Butikkernes åbningstider er mandag til lørdag fra 09.30 til 21.30. De fleste butikker har lukket om søndagen. Indkøbscentre er åbne fra 9.30 til 21.00, mandag til lørdag.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke inkluderet i regningen. Det er normalt at give drikkepenge, når du er tilfreds med den givne service. Som retningslinje kan du lægge 10% af den samlede regning. Roomservice vil også sætte pris på drikkepenge, som du kan lægge på din hovedpude. Det er selvfølgelig helt valgfrit, om du vil give drikkepenge, men det er en god måde at vise din tilfredshed på.

Drikkevand

Vi anbefaler at købe vandflasker i supermarkederne/minimarkederne.

Elektricitet

På Mallorca bruges 220 volt som i Danmark.

Fotografering

Tag hensyn til, at det kan være forbudt at fotografere visse bygninger, templer, dyr eller personer eller at tage billeder med blitz. Ofte synes folk det er sjovt at blive fotograferet, men vi anbefaler altid at spørge om tilladelse på forhånd. Det er også muligt, at den fotograferede vil kræve betaling for at blive fotograferet.

Helligdage og mærkedage

Marts / april – Jueves Santo / Skærtorsdag

Marts / april – Viernes Santo / Langfredag

1. maj – Fiesta del Trabajo / Arbejdernes dag

15. august – La Adunción / Marias himmelfart

12. oktober – Nacional de España / Nationaldag

1. november – Todos los Santos / Allehelgensdag

Kriminalitet

Tyveri af dine ejendele kan desværre ske alle steder – også på Mallorca. Derfor kan det være en god idé at tage nogle enkelte forholdsregler:

  • Lad aldrig værdigenstande være tilbage i din lejebil og især ikke synligt. Det er bedre at lægge tingene i bagagerummet.
  • Lås din bil.
  • Tag ikke værdigenstande med til stranden.
  • Lej en sikkerhedsboks på dit hotel, og opbevar dine værdigenstande dér.

Læge

Hvis du brug for en læge, kan du henvende dig i receptionen på dit hotel, som kan hjælpe dig med at kontakte den nærmeste læge. Du har også mulighed for at kontakte din guide, som kan udlevere lægens kontaktoplysninger.

Markeder

Der er flere lokale markeder på Mallorca hver dag. Markederne starter normalt omkring kl. 09.00 / 10.00 og varer indtil cirka kl. 14.00. Her finder du et bredt udvalg af produkter såsom tøj, sko, lædervarer og keramik. Markederne kan findes på følgende dage i følgende steder:

Mandag: Caimari, Calvia, Lloret, Manacor, Manacor de la Vall, Montuiri

Tirsdag: Alcudia, Arta, Campanet, Llubi, Porreres, Santa Margalida

Onsdag: Andratx, Capdepera, Llucmayor, Petra, Puerto Pollensa, Santanyi, Selva, Sencelles, Sineu, Vilafranca, Colonia Sant Jordi , Sa Coma (maj-oktober)

Torsdag: Arenal, Ariany, Campos, Consell (antik), Deia (Son Marroig – Kunst og Håndværk), Inca, Portol, Sant Joan, Sant Llorenc, Ses Salines

Fredag: Algaida, Binissalem (kunst), Can Picafort, Llucmayor, Maria de la Salut, Son Severa

Lørdag: Alaro, Buger, Bunyola, Cala Ratjada, Campos, Costitx, Lloseta, Palma, Santa Eugenia, Santa Margalida, Santanyi, Soller

Søndag: Alcudia, Binissalem (kunst), Consell (antik), Felanitx, Llucmayor, Muro, Pollenca Town, Porto Cristo, Sa Pobla, Santa Maria, Valldemossa

Offentlig transport

Det offentlige transport på Mallorca fungerer godt, og der er regelmæssig busforbindelse mellem de forskellige badebyer. Billetterne købes kontant hos chaufføren. Bemærk, at der normalt ikke kan betales med større sedler end € 10. Der er 2 jernbaner på Mallorca, og begge afgår fra stationen på Plaza España i Palma. Den første strækning er 27 km lang og går mod nord gennem Sierra de Tramuntana-bjergene til landsbyen Soller. Den anden jernbane går mod nord til Maratxi, Santa Maria del Cami, Consell, Binissalem og Lloseta. Du kan købe togbilletter på stationen.

Sikkerhedsboks

Næsten alle hoteller har sikkerhedsbokse på værelserne. På nogle hoteller kan du afhente nøglen i receptionen, evt. mod betaling. Vi anbefaler, at du opbevarer dine værdigenstande i sikkerhedsboksen.

Taxi

Taxierne på Mallorca er hvide, og i de fleste byer findes en eller flere holdepladser. Der bruges taxameter og priserne er lavere end i Danmark.

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Mallorca.

Valuta

På Mallorca betales med euro.

Følg os på sociale medier