Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Oplev Mallorcas vidunderlige køkken

Det mallorcanske køkken er indbegrebet af middelhavsmad.

Der er mange karakteristiske retter inden for det mallorcanske køkken, såsom mallorcansk suppe med grøntsager og skiver brød lavet i en varm bouillon og sommetider med lidt kød. Trempó er en fremragende salat, som spises om sommeren ved de fleste måltider og består af tomater, rød peberfrugt og løg med en dressing af olivenolie, eddike og salt. En anden typisk sommersalat går under navnet Tumbet. Den er lavet af fint skårede kartofler, aubergine og peber, der er stegt og dækket med en tomatsauce. Pa amb Oli (brød med olie) er skåret brød med den lokale “ramallet”-tomat og med en smule olivenolie og lidt salt. Pa amb Oli serveres med ost, grillet kød eller kold pølse.

Det mest populære grillede kød på øen, kaldes Porcella (svinekød) og Mutton (lam). Arròs Brut er en risbouillon med rigeligt kød og nogle grøntsager. Paella, der oprindeligt kommer fra Valencia, tilberedes også på Mallorca, hvor den kendes som “arròs sec” og er lavet med grøntsager, kød og skaldyr.

Albergínies Farcides (auberginer fyldt med kød) er let stegt i olivenolie og derefter bagt i en tomatsauce. Frit Mallorquí, også kendt som Freixura, består af stegt kød med kartofler og grøntsager. Caragols (snegle) er også en populær mallorcansk ret. Sneglene koges med rigelige mængder af krydderier. Dette er måske et af de mest overraskende måltider i det mallorcanske køkken, da mange finder retten virkelig velsmagende, når de først har overvundet deres tilbageholdenhed over for denne fremmedartede ret.

I bagerierne finder vi Pa Mallorquí (mallorcansk brød). Dette er et rundt brød lavet uden salt, som spises til alle måltider. Her finder du også Ensaimada, en spiralformet kage lavet af mel, sukker og animalsk fedt, som laves til alle fester på øen. Gató er en anden typisk kage; den er lavet med mandler og serveres ofte med is. I et hvert bageri finder du Coques de Verdures (vegetariske tærter), nogle er med persille, andre med grillede peberfrugter eller ingredienser fra Trempó. Cocarrois har form som en halvmåne og er lavet med forskellige grøntsager eller løg, dækket med dej. Robiols laves omkring påske; det er halvmåneformede søde boller fyldt med fløde eller syltetøj. Den mest kendte pølse på Mallorca kaldes Sobrassada og er lavet af svinekød, fedt og paprika. Endelig er også den mallorcanske ost og Maonès-osten (fra Mahon på Menorca) populær blandt både lokale og turister.

Mallorcas lækre vine

De vigtigste vinproducerende områder ligger omkring Binissalem (mellem Palma og Inca), Pla & LLevant (det centrale- og østlige Mallorca) og omkring Tramuntana-bjergene (langs vestkysten). Der er utallige vingårde på Mallorca, hvor besøgende er velkomne året rundt. Nogle tilbyder ture, hvor du også kan smage på vinene.

Binissalem er det mest kendte vinområde på Mallorca. Cirka 75% af vinen, der produceres her, er rød, og den mest populære er Crianza, som er lagret på egetræsfade. Naturen, hvor ‘Manto Negro’-druen vokser, skaber en rødvin med en frugtagtig aroma. I de hvide vine har ‘Moll’-druen en stor betydning, da druen bidrager til en frisk vin med en antydning af grønne æbler og nødder, hvilket skaber en god balance mellem det bløde og det syrlige. Mousserende vin og rosé produceres også i dette område. I Pla & LLevant-området blev de første vinmarker dyrket i romertiden, så vinproduktionen, har en lang historie på Mallorca.

Følg os på sociale medier