Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Bulgariens historie

Bulgarien opstod omkring det 7. århundrede. De såkaldte Donau-bulgarer kom fra Tyrkiet til området, der i dag kendes som Bulgarien, og her slog de sig ned sammen med de lokale slaviske folk. Bulgarien var en del af det osmanniske rige fra det 14. århundrede og frem til 1762. Efterfølgende begyndte den bulgarske renæssance, der varede frem til 1878, hvor Bulgarien officielt erklærede sig uafhængigt. Landet blevet dog først fuldstændig uafhængigt i 1908.

Under 1. Verdenskrig sluttede Bulgarien sig til Tyskland, Østrig og Ungarn, hvilket efter den tabte krig resulterede i stort tab af territorium, og de efterfølgende mange år bød på mange uroligheder i Bulgarien. Fascister og kommunister kæmpede om politisk magt. Da fascisterne vandt, forsøgte de at gøre Bulgarien til en fascistisk stat baseret på italienske principper. Derfor sluttede Bulgarien sig til tyskerne i 1940, til trods for at der var planer om deportation af “uønskede befolkningsgrupper” som jøder og homoseksuelle. Dette blev dog forhindret af kirken og kong Boris. Da Bulgarien kom i krig med Sovjetunionen i 1944, begik den såkaldte Fosterlandets Front et statskup, og der blev hurtigt indgået en våbenhvile. Sovjet besatte derefter Bulgarien.

Frem til slutningen af ​​1980’erne forblev Bulgarien primært pro-russisk, men efter kommunismens fald i 1989 blev Bulgarien igen en demokratisk flerpartistat.

Følg os på sociale medier