Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Bulgarien og byerne langs Sortehavet

Hovedstad: Sofia

Antal indbyggere: 7.000.039 (2018)

Areal: 110.879 km²

Sprog: Bulgarsk

Religion: 85% er bulgarsk ortodokse, 12% er muslimer

Tidsforskel: + 1 time

Møntfod: Lev

Klima

Bulgarien har indlandsklima med varme somre, milde efterår og kolde vintre. Den gennemsnitlige temperatur ligger omkring 26° om sommeren. I de varmeste måneder kan temperaturerne ved Sortehavskysten nå op på 35°C, og solen skinner i gennemsnit ti timer om dagen.

Georgrafi

Bulgarien grænser op til Rumænien mod nord, Tyrkiet mod sydøst, Grækenland mod sydvest og Makedonien og Serbien mod vest. Bulgariens østkyst grænser op til Sortehavet og har endeløse sandstrande og klart havvand. Donaufloden ligger i nord, hvor den udgør en stor del af grænsen til Rumænien.

Byerne langs Sortehavet

Bulgariens mest populære feriebyer findes langs Sortehavet, og her finder du alt fra kilometerlange sandstrande til spændende kulturskatte. Uanset om du er til fest og farver eller afslapning i solen, så er du kommet til det rette sted.

SUNNY BEACH

Sunny Beach er en af de mest populære badebyer ved den bulgarske kyst, og her kommer du aldrig til at kede dig. Byen strækker sig langs den kilometerlange gyldne sandstrand, hvor strandpromenadens mange butikker og restauranter lokker til masser af billig shopping og mad fra alle verdens hjørner. Byens livlige forlystelsesliv sikrer underholdning for både store og små. Børnene vil uden tvivl elske de mange forlystelser langs stranden, og for de voksne er byens mange barer og klubber klar til at skabe de perfekte rammer om en festlig aften i byen. Fra Sunny Beach har du blot 5 km til det historiske centrum og ca. 35 km til centrum af storbyen Bourgas.

BOURGAS

Bourgas er Bulgariens fjerdestørste by. Bourgas er kendt for sin unikke arkitektur, og byens havn er den største i Bulgarien.

BYALA

Byala, som betyder “hvid”, ligger i et bjergrigt område cirka 5 km fra Obzor, 65 km fra Varna og 75 km fra Bourgas. Byen har en smuk sandstrand, og en atmosfære, der er langt fredeligere end i Sortehavskystens mange andre feriebyer. Byala har en lille lystbåde- og fiskerihavn, og kysten omkring bugten har flere hyggelige bugter, hvor du virkelig kan nyde de fredelige og smukke omgivelser. I Byala findes der flere lokale butikker, caféer og gode (fiske)restauranter.

NESSEBAR

Nessebar er en af Europas ældste byer. Den er efterfølgeren til den gamle thraciske koloni ved navn Messembria, og byen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste på grund af sin unikke arkitektur. Nessebar er et ægte friluftsmuseum med mere end tyve traditionelle bulgarske bygninger og mange andre gamle monumenter. Når du går en tur rundt i byen, vil du opleve at du befinder dig i lidt af en tidslomme. Dog sørger byens små butikker og restauranter for, at der også er et strejf af nutiden. Fra Nessebar har du blot 5 km til centrum af Sunny Beach, hvor tempoet er noget højere og forlystelsesmulighederne utallige.

OBZOR

Den lille badeby Obzor ligger midt mellem skovklædte bakker og direkte ud til en lang, bred sandstrand.  Obzor ligger cirka 70 km fra Varna og 60 km fra Bourgas. Byens stemningsfulde centrum består af en lille plads med en springvand og en skyggefuld park med forskellige butikker, spisesteder og caféer omkring sig.

POMORIE

Pomorie ligger på en klippehalvø, der strækker sig 3,5 km ud i Sortehavet. Byen er især kendt for sine mudderbade (kendt siden thrakisk tid), der er blandt de bedste i verden. Byens dejlige sandstrande og mange solskinstimer gør den til et populært rejsemål, som byder på mange skønne naturoplevelser.

SOZOPOL

Cirka 40 kilometer fra Bourgas, på en klippehalvø, ligger Sozopol. Byen er en af de første byer ved Sortehavskysten og er omkring 2.610 år gammel. Udgravninger viser, at thrakerne var de første beboere i området. Indvandrere fra Grækenland gjorde den gamle thrakiske by til en rig, hellenistisk koloni omkring 620 f.Kr. Den strategiske position sikrede byen en plads på en populær handelsrute, og den dag i dag nyder Sozopol stadig godt af sin mangfoldige kultur.

Følg os på sociale medier