Du sidder måske allerede og tænker, at selvfølgelig kan du undvære apps på din ferie – og det kan du da! Men hvorfor skulle du? Med disse 6 apps i lommen er du klar til alt fra oversættelser og toiletjagter til valutaomregning og nørdet rejseplanlægning.
Google Translate – hjælp til sproget

Tjeneren smiler venligt, mens du kigger ned i menukortet med spændende, lokale specialiteter – du falder over İşkembe Çorbası – og måske mindes du, at Çorbası betyder noget i retning af suppe – og så kan det vel ikke gå helt galt. Inden du ser dig om, sidder du og nyder en tyrkisk fåremavesuppe! Her ville det måske have været rart med en oversættelse af menukortet eller af tjenerens lange beskrivelse af denne spændende ret. Google Translate-appen kan både oversætte tekst og tale. Brug appens kamera hen over menukortet, eller brug samtalefunktionen, så du nemt kan kommunikere med tjeneren, taxachaufføren og andre, du møder på din vej.
Google Maps – så en smuttur ikke forvandles til en ørkenvandring

Du er lige ankommet til dit rejsemål, og du overvældes af lysten til at opleve nærområdet. Halvanden time senere vælter du rundt i 38 graders varme og leder efter dit hotel, mens dine nye sandaler for længst har gnavet hul på både din hæl og din storetå! Det slipper du for med Google Maps. Med appen kan du nemt finde rundt i byen og finde tilbage til dit hotel. Den viser dig desuden alt fra strandbarer til hæveautomater, og du kan gå direkte ind og se anmeldelser af restauranter og butikker i nærheden af, hvor du befinder dig.
ChatGPT – Din rejseguide på farten

Den ultimative rejseguide på din telefon! Appen kan hjælpe dig med alt – lige fra finde de mest interessante skjulte perler på dit rejsemål til at forfatte teksten til postkortet til din mormor. Vil du have baggrundsviden om en seværdighed – spørg ChatGPT. Vil du have gode råd til at komme rundt med offentlig transport – spørg ChatGPT. Vil du have anbefalinger til lokale restauranter eller lokale specialiteter – spørg ChatGPT..
Toiletfinder – Når du skal, så skal du…

.. Og så er det ikke supersjovt at lede byen rundt med krydsede ben og en lettere suspekt rumlen fra maven. Med Toiletfinder bliver du nemt guidet til det nærmeste toilet. Når du trykker på toilettet på skærmen, fremgår det, om toilettet er gratis eller mod betaling, og om det er handicapvenligt. I nogle tilfælde kan du desuden se billeder af toilettet – lagt op af appens brugere. Er du typen, der også altid er lidt bange for, hvad der møder dig af hygiejnisk standard, når du besøger et toilet, kan du i appen også tjekke anmeldelser af toilettet, inden du besøger det.
XE Currency – Så du ikke betaler 200 kr. for en is

Valuta kan snyde. 10 leva? 500 lira? Er det dyrt? Billigt? Nemmere bliver det ikke, når prisen pludselig står i euro, og du har pungen fuld af lira – for hvad er 500 lira omregnet til euro og så omregnet til danske kroner? Flashback til folkeskolens hovedregning – måske skulle du have hørt bedre efter! Heldigvis kan du skrotte den dårlige samvittighed og i stedet regne den hurtigt ud med XE. I appen kan du få vist flere valutaer på én gang. Så skulle det ske, at prisen står i euro, men du vil betale lira og samtidig gerne vide, hvor meget det er i danske – så indtaster du bare den viste pris, så dukker de to andre beløb op på skærmen.
Wanderlog – Ren forkælelse for dig, der er vild med at planlægge

Hvad skal vi lave onsdag kl. 13.30? Dét har du helt sikkert svaret på! Med denne app får du ren tilfredsstillende for din indre kontrolfreak. Appen gør det nemt at holde styr på billetter og aktiviteter i løbet af ferien. Den giver dig masser af gode idéer til, hvor du skal spise, og hvad du skal opleve. Den giver dig desuden mulighed for at plotte feriens aktiviteter ind på en liste og et kort, så du kan planlægge den bedste rute rundt. Rejseplanen kan du dele med dine medrejsende, som uden tvivl vil takke dig, når de ikke skal spise på den samme middelmådige kebabrestaurant tre aftener i træk.