Ofte stillede spørgsmål  |  Om os  |  Bestil bagage/sæde  |  Kontakt

God

40.000 gæster i 2022

 

Oplev det græske køkken

De græske køkken er lækkert og i løbet af din ferie, vil du opleve, at mange retter indeholder olivenolie, feta, lammekød, fisk og skaldyr, friske grøntsager og salater med løg og tomater. Nedenfor kan du se nogle af det mest populære for- og hovedretter, så du ved, hvad du skal gå efter på menukortet.

Populære forretter

Tzatziki                        Yoghurt med olie, hvidløg og agurk

Taramosalata              Salat med fiskeæg

Melitzanosalata          Salat lavet af aubergine

Dolmades                    Risfyldte vinblade

Keftedes                      Små hakkebøffer

Feta fourno                 Ovnbagt feta (gedeost) med olivenolie og tomat

Choriatiki                    Græsk salat med tomater, agurker, løg, feta og oliven

Octapodi                     Små stykker grillet blæksprutte i eddikesauce

Kolokithakia tiganita  Friterede squash

Populære hovedretter

Souvlaki                      Kødspyd

Brisola                         Kotelet, typisk svinekød

Sikoti                           Lever

Arni                             Lammekød

Stifado                        Oksekødsgryderet med løg og tomat

Youvetsi                      Græsk pasta med kød

Garides                       Rejer

Kotopoulo                  Kylling

Moussaka                   Ovnret med hakket kød, auberginer, kartofler og bechamelsauce

Ouzo

Ouzo er den græske nationaldrik. Ouzo drikkes normalt på et ouzeri. De græske ouzeries findes næsten overalt i byer og landsbyer. I disse café-lignende lokaler serveres ouzo med en snack (mezedes) såsom blæksprutter, salat, (saltede) sardiner, stegte squash, agurk eller tomat. Ouzo nydes langsomt, og traditionelt deles den med andre over et par timer tidligt om aftenen. Anislikører findes overalt omkring Middelhavet og har i mange år været en traditionel drik. I Spanien kaldes drikken anis, i Frankrig pastis, i Grækenland ouzo og i Tyrkiet raki. Ouzo har en alkoholprocent på mellem 37,5% og 44%.

Ouzo kan drikkes både rent og fortyndet med vand. Ouzo kan også drikkes med en isterning i. Rent er drikken klar, og når den fortyndes med vand, bliver ouzo en smule mælkeagtig. Dette skyldes de æteriske olier fra anis, som er vanskelige at opløse i vand og dermed danner en emulsion. Jo mere anis der tilsættes under destilleringen, jo mere uklar vil ouzo blive ved blanding med vand.

Følg os på sociale medier